jueves, 21 de diciembre de 2017

L'ESCOLA DEL DEMÀ

Hola de nou amics!

En la nostra última classe, el professor ens ha ensenyat una notícia sobre les classes en el 2030, classes on el professor serà un mer guia, on es ressaltaran més les habilitats de cada un que el saber acadèmic i on es primarà la utilització de les tecnologies i Internet.

En un futur els xiquets seran els que creuen el seu propi aprenentatge i el seu propi coneixement. Ells mateixos s'encarregaran d'investigar i informar-se i de compartir el coneixement.

Açò és un poc en general el que diu la notícia.

http://bit.ly/2CTydsO

Les opinions de diverses companys han sigut que no ho veuen clar, que si són els xiquets els que han d'investigar pel seu compte, no ho faran perquè preferiran fer qualsevol altra ativitat abans que informar-se sobre quelcom. A més que la figura del docent és momlt iportant, que són ells els que ajuden als xiquets a crear-se, a formar-se i que açò no es pot substituir per cap màquina,
Jo en açò estic totalment d'acord, peró al comentari que ha fet una altra companya sobre que és necessari formar els xiquets des de xicotets amb les tecnologies, crec que aixó no cal. Tots nosaltres ens manegem prou bé amb les tecnologies i no ens ha ensenyat ningú, almenys a mon.

A mon ningú m'ha ensenyat com manejar el móbil, la tablet o l'ordinador. Estic totalment d'acord que hi ha activitats i programes d'ordinador que són molt interessants per a utilitzar amb els alumnes, però pense que no s'han d'utilitzar les tecnologies en gran manera. Necessiten viure experiències própies, que còrreguen, toquen, miren coses reals i no a través de la pantalla de l'ordinador.

És necessari saber on està el terme mitjà i no deixar de costat la importància del docent i de la seua funció d'ensenyar als alumnes a formar-se i a formar el seu coneixement.

I això ha sigut tot amics!❤🐰




martes, 19 de diciembre de 2017

15. EL SOFTWARE LLIURE APLICAT A L'EDUCACIÓ

Hola de nou amics!

Hui les nostres companys ens han explicat el software lliure aplicat a l'educació.

El software lliure es u programa informàtic que pot ser per a distribuïr llibrement la informació.

Diferències del lliure i el privatiu.

El privatiu, l'usuari paga pel dret a usar, amb moltes limitacions el programari, prohibeix l'ensenyança, moltes prohibicions i no es pot modificar i en el software lliure es tot gratuït i afavoreix l'ensenyança a més que els usuaris tenen més llibertat.

Licencia de YouTube estándar

En 1940 van apareixer els ordinadors grans i pesats. Hi havia una relació ente hardware i software molt estreta.

El software era lliure i els programes s'intercanviaven com les receptes de cuina. Les grans companyies van fixar una esbossa divisòria entre software lliure i software privatiu. 

Globalització i noves tecnologies:

Primera comuintat global: ARPANET. Va aparèixer a finals dels anys 60, precursora d'Internet.



Licencia de YouTube estándar

Podem parlar dels sistemes operatius lliures en l'àmbit educatiu. Són tipus de software educatiu que permeten a l'usuari estudiar la seva estructura i funcionament, executar, fer còpies i millorar i distribuïr.

Els avantatges per a l'educació es que és més senzill, més interactiu, té un suport tècnic, aplicacions desenvolupades en menor temps i és més segur.

Tipus de sistemes operatius lliures en l'àmbit educatiu:

EDUBUNTU.: La seva meta fonamental és habilitat per a instal·lar i organitzar un laboratori de còmpute al professor que no tinga molts coneixements informàtics. 

Licencia de YouTube estándar

SKOLELINUX. Pot crear una distribució linux específica per a les escoles. Simplificar el  manteniment. 

FEDORA EDU SPIN. El seu objectiu principal es facilitar a docents i estudiants eines per a l'educació. Pretén disminuir els obstacles per a contribuir el més possible amb l'educació. Assegura que totes les actualitzacions estiguen disponibles per a Linux.

TUQUITO. Bon suport d'impresores, suport d'escàners, suport de webcams, inclou models de intern i genius, detecció automàtica de càmeres digitals, pendrive..

QUIMO FOR KIDS. Senzilla, orientada a xiquets de tres anys, programes per a aprendre a jugant.

PUPPI LINUX. Ràpid i versàtil, optimitzat per a admetre ordinadors antics i nous. 

UBERSTUDENT. Basat en Edubuntu. Inclou més ferramentes que ajuden a estudiar, distribució basada en Debian, orientada a l'estudi de nivells superiors a secundària avançada.

Cal parlar també sobre la Wikipedia:


  • Está amb 288 idiomes.
  • Més de 35 millions d'articles.
  • Més d'um milió d'edicions en els projectes de wikimedia.
  • És un dels deu llocs més populars de tot el món.

L'ús de la Wikipedia té conseqüencies positives i negatives:

Positives:
  • Assigna editors específics per a evitar que hi apareguen continguts erronis.
  • Informació d'última hora.
  • L'aspecte col·laboratiu i públic de wikpedia és una sort de garantia per als docents.
Negatives:
  • El contingut pot estar sesgat o desviat.
  • El 90% dels editors voluntaris de la wikipedia són homes per el que du una subjectivitat de la informació.
  • Exposa a l'estudiant a interactuar amb estranys.
Exemples de software lliure en diferents matèries:

Licencia de YouTube estándar
CHILDPLAY

Licencia de YouTube estándar

KLETTRES

Licencia de YouTube estándar

KANAGRAM

Licencia de YouTube estándar


LOLA'S MATH TRAIN
Licencia de YouTube estándar

CELESTIA
Licencia de YouTube estándar

GCOMPRIS
Licencia de YouTube estándar

Després hem fet dos Kahoot, d'aquets tema i del tema 14.

I aixó es tot amics!





jueves, 14 de diciembre de 2017

REALITAT AUGMENTADA 2.0

Hola amics!

Les nostres companys ens han explicat un poquet què és la Realitat Augmentada i la diferència entre la realitat virtual i la realitat augmentada.
També per a què podem utilitzar aquest en la nostra aula amb els xiquets com pot ser fomentar la curiositat,iniciativa i autonomia.
Ens han ensenyat a utilitzar la aplicació Blippar.



Primer de tot ens hem registrat en la pàgina de Blippar.
Fem click a l'opció de "Create project" i ens apareixerà una pestanya. Triarem el nom del projecte. Després li donem a "Create Blipp" triem la foto i li posem un nom. Una vegada ho hagèm triat ja podem editarl. Podem inserir vídeos de Youtube, enllaços a Instagram o qualsevol xarxa social. Una vegada creat tot, amb l'aplicació del mòbil, inserim el codi que ens apareix en la pantalla de l'ordinador i enfoquem el mòbil a la pantalla cap a la foto que hem creat, i llavors ens apareix tot el que hem introduït com els vídeos de Youtube o els enllaços.

L'activitat que han creat és a partir del monstre dels color. Han repartit imatges del monstre amb les distintes emocions, hem enfocat la imatge i ens apareix fotos o vídeos d'eixes emocions.





La seguent company ens ha explicat el funcionament de l'aplicació de Augment.
Un altra vegada hem de registrarnos en la pàgina de Augment. Punxem en l'opció de Add Model i escogim una foto, punxem "Save and publish", escanegem amb el mòbil el codi qu eens apareix, i ens apareixerà en el mòbil la imatge en 3D.
Després hem fet una activitat amb les parts del cos, ens ha donat unes códigues URL, hem posat el escàner damunt del codi i ens ha eixit del codi i ens ha eixit una part del cos.


I això es tot amics!

Ens llegim el pròxim dia 👀❤

martes, 12 de diciembre de 2017

REALITAT AUGMENTADA

Hola amics!

Hui una companya ens ha explicat com utilitzar l'aplicació d'Aurasma i com podem utilitzar-la en un aula d'infantil. Primer de tot ha posat un mural, sobre la granja escola, apegada en la pissarra perquè ho podem veure tots i llavors ha començat la seua exposició.
Ens ha explicat un poc, els avantatges d'utilitzar la realitat augmentada i després d'açò ens ha ensenyat a manejar l'aplicació.

Primer hem de registrar-nos i una vegada registrats, punxem en el símbol que apareix baix en la pantalla.

Ens ha ensenyat que podem utilitzar les icones que ja vénen en l'aplicació o crear els nostres propis. Per a crear els nostres li donem a la icona + i a l'opció de Device. Ens ha explicat com són les activitats que ha creat. En totes ens fa falta el mòbil. Una d'elles eren dibuixos de xiquets sobre animals, i al posar el mòbil enfocant a cada imatge ix un vídeo o una foto de l'animal real.
Dos de les activitats eren amb targetes, una d'elles era "Simón diu", on a l'enfocar el mòbil apareix quelcom que hem de fer com galopar com un cavall. I l'altra de les targetes és sobre una endevinalla i a l'enfocar ix l'animal.
En altra hem d'enfocar cada paraula que hi havia en el mural on ix una foto de l'excursió a la granja escola.

Per a realitzar les activitats que la nostra companya ha creat, ens hem ficat en el seu compte i li hem donat a l'opció de seguir.

Ha sigut una classe molt interessant on hem pogut veure la utilitat d'esta aplicació. On podem ensenyar coses que en principi podrien ser avorrides, de forma interactiva i divertida.


Després hem aprés a utilitzar l'aplicació de Quiver. 

Per a utilitzar esta aplicació primer hem d'imprimir una de les imatges que hi ha en l'aplicació, després la pintem i ja només ens queda punxar el botó de la palometa i col·locar el mòbil damunt del dibuix apuntant cap a ell i llavors veurem el nostre dibuix en realitat augmentada.



Este és el nostre dibuix en realitat augmentada.

Espere que vos haja servit de quelcom esta entrada.

Ens llegim el pròxim dia!👀❤



lunes, 11 de diciembre de 2017

NADAL I WEB 2.0

Hola amics!!

Es podria utilitzar en un aula d'infantil qualsevol de les activitats que hem realitzat, però jo la que més utiitzaria seria la de crear un conte nadalenc. Amb esta, els xiquets poden ser més partícips ja que poden anar triant les imatges que volen que apareguen en la nostra història i ells mateixos poden dir el que volen que ocórrega en la història.
Tots participarien.
Jo crec que l'edat idònia per a realitzar esta activitat és a partir dels tres anys.

Objectius:

  • Triar entre les distintes opcions.
  • Expressar els seus pensaments i emocions.
  • Organitzar mentalment la història.
  • Valorar i respectar l'opinió dels altres.
  • Cooperar mútuament.
  • Participar activament.


http://bit.ly/2B6zlfl

Ens llegim el pròxim dia!👀❤

CONTE NADALENC

Què hi ha de nou amics?!🐰

Veurem com crear el nostre propi conte de nadal. És molt senzill.
Primer ens fiquem en la pàgina de Storybird i li donem a l'opció de create
Triem l'opció del tema que més ens agrade i ja podem començar a crear la nostra història.
Ací vos deixe la meua història.
Com està privat i no puc posar-ho directament ací, vos deixe les pàgines foto a foto.












Espere que vos agrade.
Ens llegim el pròxim dia amics!👋

martes, 5 de diciembre de 2017

14. INTERNET COM A MITJÀ D'INFORMACIÓ, COMUNICACIÓ I APRENENTATGE.

Hola de nou amics!

Les nostres companys ens han explicat Internet i les funcions.

Internet: És l'abreviació d'INTERconected NETworks i és el resultat de la interconexió de milers de xarxes d'ordinadors distrubuïts per tot el món.

WEB 2.0 MODEL ACTUAL DE LA XARXA

Consisteix en un conjunt d'aplicaciones web enfocades a l'usuari, creada al 2004 i té una nova actitud cap a la tecnologia.

Exemples d'aplicacions de la web són: flickr, youtube, wikpedia, google maps, blogger, etc..
Cambi en la forma d'emmagatzemar l'informació, de escriure-la i de comunicar-la. És una ferramenta de treball (Ús social)

Interconexió social molt major: Es poden realitzar contribucions en la mateixa mida que rebem informació i ulitzem serveis.
La web 2.0 aporta recursos per utilitzar l'Internet en diferents ámbits: Informació, comunicació i aprenentatge

Internet com a recurs per a l'informació: Podem classificar-les en cuatre:

  • Majoria socializadora 
  • Entusiastes 
  • Creadors 
  • Corporatius

La majoria del professorat universitari se situaria en la primera tipologia.

AVANTATGES I INCONVENIENTS:

Avantatges:

  • Posibilitat de comunicació.
  • Entorn propici per al treball cooperatiu.
  • Accés fàcil i económic a la informació.
Inconvenients:
  • Quantitat i qualitat de la informació cercada a la xarxa
  • Estabilitat
L'internet com a recurs de comunicació.
  • La competència comunicativa es va dessarrotllant al mateix temps que les característiques de la societat corresponent.
Evolució dels recursos comunicatius en Internet:
En els primers anys d'internet, trobabem el inconvenient de la distancia de l'alumnat i el professorat.
Internet és molt valiós per beneficiar-se de punts de vista diferents i noves realitats culturals.

Web social, xarxes socials i e-ciutadà.

La web  és denominada web social. En aquesta, estan participants els e-ciutadans o ciutadans electrònics.
La funció bàsica de una xarxa social educativa és facilitar la comunicació, colaborar i treballar conjuntament.

EDMODO

Què és Edmodo i com s'utlitza?
Licencia de YouTube estándar


Comunitats d'aprenentaje i la importància de la comunicació:
Una comunitat virtual apareix quan un grup de persones, una comunitat real, siguen professionals, estudiants o un grup amb aficions comuns, usa la telemàtica per a mantindre i ampliar la comunicació.

Empleo de les xarxes socials en l'àmbit educatiu:
  • Tractar-se amb màxima atenció i precaució.
  • Ús responsable.
  • El docent ha de comprometre's a investigar, innovar, etc..
Tipos de videoconferències: d'escriptori, d'aula i de reunió.

Usos aula i estratègies.
  • Suport a l'educació social, atenció a l'alumnat malat, faciliten la gestió per a directius, ajunden a la integració de les TIC, consulta de tutories a través de videoconferències, possibiliten la comunicació amb estudiants d'altres països.

Licencia de YouTube estándar
Licencia de YouTube estándar

Els mètodes d'ensenyanza són: expositiu, demostratiu, participatiu, col·laboratiu.

Programes per a realitzar videoconferències.
Skype, IChat, Adobe Connect, Tokbox, Google Hangouts.

Licencia de YouTube estándar

Internet ofereix recursos en el procés d'ensenaynça-aprenentatge. L'aprenentatge i el coneixement depen de la diversitat d'opinions.

Principis didàctic per a l'ús de l'internet a classe:
Els programes informàtics són poderoses ferramentes de pensament i de transformació de l'aprenentatge, a l'ajudar a aprendre elements nous, disminuir els marges d'errors en diferents operacions..
Els programes més importans que s'utilitzen en les aules són: processadors de textos, bases de dades, fulls de càlcul.

QUÈ ÉS UN MOOC?

És un curs onilie, en obert i massiu. Traduint-ho un poc, la qual cosa vol dir es que es un curs a distancia, accessible a traves dinternet.

QUÈ ÉS UN NOOC?

Ès un nano curs ober, massiu i en linia, li dona als participants l'oportunitat d'explorar i aprendre.

Tipus de nooc: el més important es nooc interf creat per el Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del professorat.
Caracteristiques de NOOC INTERF: model més flexible, gratuits, insignies digitals especifiques, modulars, conectats i conectivistes, tres hores de esforç estimades.

FLIPPED CLASSROOM.

És un model pedagògic que planteja la necessitat de transferir part del procés densenyança- aprenentatge fora de l'aula a fi d'utilitzar el temps de classe per al desenvolupament de processos cognitius de major complexitat que afavorisquen l'aprenentatge significatiu.
La implementació d'aquest model s'ha vist afavorida per les potencialistats que la web 2.0 oferix per  la busca, creació , publicació i sistematizació dels recursos a través d'internet.

Licencia de YouTube estándar

Què és l'aprenntatge online?


  • E-learnins es desenrotlla per mitjà d'operacions electròniques i en les xarxes.
  • Blended learning és una enseñanza semipresencial, la qual pot relacionarse de vegades amb el e-learnign
  • M-leargning és un aprenentatge electrònic móbil com a metodologia d'enseñanza i aprenentatge que es val de xicotets dispositius móbils com ara smatphone, etc..

Licencia de YouTube estándar

Avantatges:
Estudiant és el protagonista d'un aprenentatge persolanitzado. connecta a estudiants de diferents localizacions, permet avaluació individual, permet estendre la formació a un numero major de persones, reducció de costos a l'hora de realitzar les activitats.

Inconvenients:
Necessitat de recursos materials i de coneixements previs per part de l'estudiant, les activitats online requerixen molt de temps, possibilitat de tendir a l'aprenentatge memorístic si no está ben dissenyat, amplada de banda de vegades dificulta l'accés, cost per a adquirir l'equip necessari.

Les xarxes del futur. Característiques de la web 3.0
Més semántica e intel·ligent, accesible, més ràpida, facilitat en la navegació, espais tridimensionals, web geosespacial.

Després de la presentació no vam poder fer el Kahoot perquè va haver-hi una fallada amb el wifi.


Ens llegim el pròxim dia amics!👀❤

sábado, 2 de diciembre de 2017

MARC DE FOTOS

Què hi ha de nou amics?!🐰

Vos vaig a explicar com posar una foto en un marc. Ja vereu que és molt fàcil, només hem d'entrar a la pàgina de "ImageChef" i triar el marc que més ens agrade.
Després triem la foto que volem que es veja dins del mar i ja està llesta. Jo he triada esta.



I aixó es tot!

Ens llegim el pròxim dia amics!

jueves, 30 de noviembre de 2017

MOSAIC DE LLETRES

Hola de nou amics!!

En esta part, també hem de pensar què significa el nada per a nosaltres, com més paraules molt millor. Utilitzarem la pàgina "Núvol de paraules"

Amb les paraules que he triat, m'ha eixit este mosaic tan bonic. 😊



Ens llegim el pròxim dia amics!👀💙

EL SIGNIFICAT DEL NADAL

Hola de nou amics!!

Per a esta part, hem de pensar una paraula que expresse tot el que és el nadal per a nosaltres.
Per a mi, eixa paraula és FAMILIA.
Bé, ara entrarem a la pàgina de "Spell with flickr" i inserirem eixa paraula en l'espai en blanc que hi ha. Automàticament es crearà eixa paraula de no però amb unes formes noves.
Anem a veure-ho.



I esta és la nova paraula que s'ha creat. No és bonica?😊😊

Bueno, i açò és tot
Ens llegim el pròxim dia👀💜

TARGETA NADALENCA

Hola de nou amics!!!

Ara vos vaig a explicar com he fet jo la meua targeta nadalenca. Ja vereu que és molt fàcil. Per a fer açò utilitzarem la pàgina de "Canva".
En primer lloc hem de punxar on posa "Comença a dissenyar una targeta de presentació". Una vegada dins, podem triar la maqueta que vullguem. En este cas jo he triat la que posa "St. Ignatius Church"


I a partir d'ací podem modificar el que vullguem. He triat un fons d'un color blau clar i he afegit flocs de neu. Les lletres les he canviat per "Bon Nadal" i he afegit el meu nom perquè la gent sàpia qui els desitja Bon Nadal. Jo els adorns de la part esquerra els he canviat, els he fet més xicotets i els he portat al cantó. He posat un arbre i com este arbre no tenia res, li he afegit uns quants adorns de nadal i una estrela dalt. Per a posar l'arbre i els adorns hem de punxar l'opció d'elements-il·lustracions.
Podem triar el tipus de lletra que volem punxant l'opció que posa "Text". També podem triar el color de les lletres, dels adorns, del fons, de tot en general. Potser haurà algunes icones o les fotos, per exemple, que no es puga canviar el color.
També he afegit unes línies per a decorar al voltant de les paraules i això és tot. 😊


Ens llegim el pròxim dia amics!👀👋💛

FOTOGRAFIA I EDICIÓ

Què hi ha de nou amics?!!🐇🐰

Vos vaig a explicar què fer per a editar una fotografia amb el programa "Aviary"

En primer lloc, entrem en la pàgina d'Aviary i punxem on posa "Edit your photo". Una vegada punxat eixe botó, tornem a punxar on posa "Upload from computer" i triarem la foto que volem editar. Jo he triat esta ja que esta pràctica va sobre el Nadal.


El que jo he fet, una vegada triada la foto, és triar l'opció d'Overlays i dins d'esta, triar "Original" i he triat la primera forma.



Després he punxat en l'opció de Vignette. Ací podem triar la grandària del cercle i triar la intensitat del negre o el blanc.
He afegit moltes estreles per dal, punxant l'opció de "Stickers-Originals" i finalment he afegit "Bon Nadal" per a desitjar un Bon Nadal 😂
Així és com m'ha quedat.

Jo ho he volgut deixar així perquè a mon m'agraden les coses senzilles i pense que ha quedat bonic, però es poden fer moltes altres coses com afegir efectes, retallar, ajustar la brillantor i el contrast i més.
Set lliures per a crear 💚

Ens llegim el pròxim dia amics.👀👀

PRÁCTICA FOTOGRAFIA

Hola amics!!👋🐰

Hui hem començat una altra pràctica, on hem de realitzar una targeta nadalenca, per la qual utilitzarmen la pàgina "Canva". 

                         


                           


Hem de realitzar una fotografia i editarla per a transmetre un missatje nadalenco i utilitzarem la pàgina "Aviary".


També hem d'escriure una paraula que descriga el que és per a nosaltres la Nadal i utilitzarem la pàgina "Spell with flickr".


Crearem un mosaic de lletres i un marc per a fotos relacionats amb el Nadal. Utilitzarem les aplicacions "Nube de palabras" i "Image Chef"



També hem de crear un conte nadalenc. Utilitzarem la pàgina "Storybird".





Una altra part és fer una entrada per a cadascuna de les aplicacions que hem utilitzat i per a finalitzar aquesta práctica es crear una activitat per a realitzar en un aula d'infantil.

I aixó es tot.
Ens llegim el pròxim dia.

martes, 28 de noviembre de 2017

13. LA INCORPORACIÓ ALS ESCENARIS EDUCATIUS DE LA PISSARRA DIGITAL

Hola a totes!!
De nou les nostres companys ens van explicar la incorporació als escenaris educatius de la pissarra digital.

La pissarra tradicional (1800), primera eina de l'enssenyança revolucionaria. 
Un referent de les noves aules digitals del segle XXI, usades per tots els docents i els seus alumnes.
Gran canvi en els modes de maximitzar el aprenentatge digital i les oportunitats que aporten al àmbit educatiu.

La pissarra digital és composta per un ordinador, un videoprojector i una pissarra blanca, podem interactuar amb el ratolí, el teclat.. té una superficie blanca, una pantalla de projecció o una pared blanca.

Pissarra digital interactiva té com components un ordinador, un videoprojector i una pissarra blanca amb n dispositiu de control de punter, podem interactuar directament sobre la pissarra y té una superficie com una pissara blanca amb el dispositiu dins d'aquesta.

Avantatges de las PDI

  • Animar als docents a utilitzar les TIC
  • Ampliar l'ús del e-learning.
  • Facilitar l'elaboració de les presentacions.
  • Permetre crear materials d'aprenentatge.
  • Permetre als alumnes intervenir i participar a classe.
  • Interacció entre alumnes i professors.
  • Atenció dels alumnes.
  • Desenvolupament de la cooperació i de la participació.
Inconvenients de las PDI

  • Elevat preu de la PDI i del seu mantenient.
  • Més fàcil de ser danyada.
  • Projecció frontal
  • En una possició massa alta per als xiquets.
FUNCIONAMENT DE LA PDI

Les PDI estan compostes per 4 components:
  • ordinador
  • videoprofector
  • software adecuat
  • pantalla
Membrana resistent
  • Superfície suau i flexible.
  • Panell de dues capes separades.
  • Podem utilitzar els dits, retoladors, etc..
  • Detecta el moviment de l'objecte que sobre la superficie.
ELECTROMAGNÈTICA

  • Superficie dura
  • Requereixen retoladors especials
  • Promethean

ULTRASONS-INFRAJORA

  • Al entrar en contacte amb ella, envia dos senyals pel sincronisme.
  • Dues receptors als costats de la PDI reben aquestes senyals.
INNOVACIONS EN EL PROCÉS D'ENSENYAÇA-APRENENTEATGE AMB LA INCLUSIÓ DE LA PRISSARRA DIGITAL AL AULA.

  • aprenentatge més actiu i participatiu.
  • aprenentatge prolongat
PRINIPIS DIDÀCTICS DEL ÚS DE LA PISSARRA DIGITAL
  • Flexibilitat en la interacció.
  • Participació.
  • Aprenentatge col·laboratiu.
  • Utilització de recursos variats.
ACTIVITATS AMB LA PISSARRA DIGITAL

podem treballar:
  • L'atenció i la memòria
  • El pensament lògic-matemàtic





La implicació dels alumnes indica que hi ha tres teories del aprenentatge: Constructivisme, aprenentatge actiu, ensenyament per a tota la classe.

Motivació i assistència a classe

Hi ha dos formes de motiviació: Intrínseca i extrínseca.

Ajudant als que ho necessiten

Aspectes positius:
  • Sense deficiències visuals
  • Poca visió
  • Discapacitat auditiva
  • Algun tipus de discapacitat

EL REPÀS I LA RETENCIÓ DELS ALUMNES

  • Alguns almunes no retenen bé la informació

L'us de la PDI com suport en el repàs i retenció.

  • Les lliçons són més fàcils de recordar
  • Augmentant les possibilitats de retenció
  • Les activitats es poden imprimir o enviar per e-mail
LA FORMACIÓ DEL MESTRE
  • l'ús eficaç de la tecnologia per professors és essencial per millorar l'aprenentatge del alumnes.
La millora en la preparació del mestre gràcies a les pissarres digitals interactives.
  • Són fàcils d'utilitzar pels mestres i els xiquets.
  • Actituts i comportaments positius en els almunes que motiven als mestres a incorporar i desenvolupar recursos electrònics
  • Els mestres poden guardar anotacions per a la següent clsse o curs


NOVES FORMES D'AVALUAR A TRÀVES DE LA PISSARRA DIGITAL.
  • Sistema de avaluació interactiva.
  • Permet als alumnes respondre a l'avaluació i altres preguntes plantejades en la pissarra digital.
  • Els resultats es traduixen a un gràfic.
Perquè s'usa el sistema de avaluació interactiva
  • Recolzar una gran varietat d'activitats en classe.
  • Avaluar el nivell de coneixements dels alumnes.

PER A SABER MÉS


Després les nostres companys han fet una demostració amb una pissarra digital a classe.

Ens llegim el pròxim dia.👀💜

jueves, 23 de noviembre de 2017

12. EL VIDEO EN L'ENSENYANÇA I L'EDUCACIÓ

Hola amics!! 👋❤


Els nostres companys ens han explicat el vídeo en l'ensenyança i l'educació.

Els mitjans audiovisuals han sigut el recurs didàctic més utilitzat pels professors.
Les possibilitats són:

  • Disseny
  • Desenvolupament
  • Avaluació
INTEGRACIÓ I EVOLUCIÓ DEL VIDEO EN L'ENSENYANÇA

les primeres reproductores- gravadores de vídeo van aparèixer al començament dels anys 80.
a finals dels 80 totes les escoles contavem amb ells.
En l'actualitat podem contar amb una elaboració d'un producció pròpia que és més interactiva i amb un aprenentatge molt més significatiu.

APLICACIONS DEL VÍDEO DINS DE L'AULA

el vídeo és el més utilitzat en els processos d'E-A.
Té una funció informativa:
  • Principal funció del vídeo en l'educació i l'aprenentatge.
  • Instrument per a presentar coneixements relacionats amb la temàtica que volem transmetr al nostre alumnat
Dos tipus: els dissenyats per a utlitzar-los en un procés de formació i els dissenyats per al públic en general.

També una funció motivadora:
  • Captar i mantindre el interès ldel nostre alumnatl.
I una funció expressiva:
  • Estimular i potencialr la expressió del nostre alumnat.
  • Podem construir els seus propis missatges, experimentant les seues possibilitats expressives i significatives i reflexionar sobre elles.
I la funció avaluadora:
  • Acte de valoració d'algunes conduces, actituds o destreses dels subjectes captats per la càmera.
  • El alumnat haurà de identificar, analitzar i corregfir els aspectes proporcionats en els vídeos.
Funció metalunüística:
  • Llenguatge audiovisual.
  • Facilitar l'aprenentatde d'aquesta forma d'expressió
  • Aprenentatge pràctic.
Funció investigadora:
  • Realitztar treballs d'investigació sobre innumerables camps.
Funció lúdica:
  • Vídeo té la funcionalitat de joc.
  • L'interès es centra en el joc, en el entreteniment.
  • Optimiza el procés d'E-A.


DIFERENTS TIPUS DE VÍDEOS.

  • Vídeo d'empresa o institucional.
  • Vídeo de producte o servei.
  • Vídeos d'actes o celebracions.
  • Vídeo testimonial.
  • Vídeo didàctic o educatiu.
  • Repórtatge.
  • Viral.
  • Web TW.
  • Fashion Films.
VÍDEO EDUCATIU.

És un dels mitjans didàctics que emprat de forma adequada, serveix per a facilitar als mestres la transmissió de coneixements així com també als alumnes l'assimilacions d'aquests.



SELECCIÓ DE VÍDEOS PER A L'ÙS EDUCATIU

  • A qui va dirigit.
  • Quan s'utilitzarà.
  • Que es pretén.
  • Com ho utilitzarem.
  • Predisposició d'alumnes i professors.
  • Context d'ensenyament aprenentatge.
  • Diferencies cognitives.
  • Facilitar la participació dels alumnes.
  • Característiques tècniques i semàntiques.
  • Versatilitat.
AVANTATGES I LIMITACIONS DEL VÍDEO EN L'ENSENYANÇA

AVANTATGES.
  • Procés d'ensenuament innovador.
  • No necessiten explicació.
  • Contingut més complet.
  • Abasta els diferents estils d'aprenentatge.
  • Aprenentatge significatiu.
  • Introdueix varietat.
  • Professor mediador.
  • Desenvolupa imaginació, creativitat, actitud crítica, i comprensiò.
  • Cost baix.

Amb els vídeos es podem transmitir valors como en aquest.


INCONVENIENTS.

  • L'ús excessiu.
  • El docent pote perdre el interès.
  • Formació específica.
  • Pot no ser de l'interès.
  • Pot crear passivitat.
  • No està abast de totes les escoles.
  • Necessita electricitat.
  • Limitació de copyright.
  • Complexitat lingüística.
  • En ocasions no compleix amb l'objectiu.

En aquest vídeo ens explica les ventatges i les inconvenients.






PER A SABER MÉS



Després hem fet el Kahoot i hem fet la pràctica del vídeo.

Ens llegim el pròxim día.👀💜

martes, 21 de noviembre de 2017

11. MOBILE LEARNING I LES APLICACIONS MÒBILS A L'EDUCACIÓ

Hola a tots de nou!!

Els nostres companys ens han explicat les aplicacions mòbiles a l'educació infantil

El naixement del telèfon intel·ligen va ser el 29 de juny de 2007. Tèlefon intel·ligent multimèdia amb connexió a Internet, pantalla tàctil i escassos botons físics.


Es denomina aprenentatge M-Learning a una metodologia d'ensenyament i aprenentatge valent-se de l'ús de xicotets i maniobrables dispositius mòbils, com ara telèfons mòbils, agendes electròniques, tables PC.. i tot dispositiu de mà que tinga alguna forma de connectivitat sense fils.


 CARACTERÍSTIQUES


  • Ritme propi d'aprenentatge.
  • Formació en moment necessari.
  • Combinació de diferents tipus de materials.
  • Flexible.
  • Reducció del temps de formaciño.
  • Interactiva.
  • Utilització al lloc de treball.
  • Autoprenentatge.
  • Realització de propostes col·laboratives.
  • Aprenentatge objectiu..
  • Tecnologia motivadora.
AVANTATGES

  • Aprenentatge en qualsevol context.
  • Motivació de l'alumne positiva.
  • L'alumne apén jugant.
  • Interacció entre el professorat i l'alumne.
  • Té elements audiovisuals atratius.
  • Accés a la nova informació de manera immediata.
  • Entornn d'aprenentatge adaptat als alumnes amb n.e.e.
  • Espais per al treball col·laboratiu.
  • Aprenentatge més vivencial.
  • Afavoreix l'autonomía.
INCONVENIENTS

  • Mida de la pantalla.
  • La duració de la bateria.
  • Dependència.
  • Accés a contingut no permès.
  • Provoca mal a la vista.
  • Obesitat.
  • Retard en l'escriptura.


Les aplicacions moviles son xicotets programes informàtics per a dispositius mòbils que s'instal·len per donar suport i permetre interactuar amb arxius d'un ordinador o que ens permeten fer funcions extra amb els nostres mòbils..


Les APPS funcionen en telèfons intel·ligents, tablets i altres, están disponibles en plataformes de distribució d'aplicacions. Hi ha Apps per a cada tipus d'interès o esforç. Fàcil econòmica personalització d'un dispositiu.

DIFERÈNCIES ENTRE APLICACIÓ I WEB MÒBILS

APPS

  • Descàrrega i instal·lació.
  • S'adapten a tots els dispositius mòbils.
  • Pot accedir a certes habilitats del telèfon.
WEB
  • Internet o navegador.
  • No totes es veuen correctament.
  • No permet connectar-se amb altres característiques del dispositiu.

Alguns exemples d'aplicacions educatives són: Writing Wizard, Loopimal, La oruga glotona, Endless Spanish, Smartick, Planeta Geo, Animatch, etc..

CÓM TRIAR UNA APLICACIÓ?

Segon la utilitat (fàcils d'utilitzar, simples, maneig senzill.), i segon si están obertes (executar-se en qualsevol dispositiu.).
També segon el disseny:

  • La informació rellevant ha d'estar en la part de dalt, sense espais en blanc innecessaris i continguts massa vistosos.
  • Cal considerar que l'usuari és mòbil, de manera que s'han d'evitar la publicitat, els continguts poc rellevants o els passos inneccessaris.
  • La navegació ha de ser fàcil i ràpida.
  • És important que l'aplicació resulte intuïtiva a més d'atractiva.


PER A CREAR APPS

https://www.youtube.com/watch?v=4Tfu05AyCt0

https://www.youtube.com/watch?v=7a-o3IrSoB4

PRINCIPIS DIDACTIC PER A UTILITZAR EL MÒBIL A L'AULA


  • Es disposa d'un dispositiu mòbil.
  • Tenir en compte la connectivitat.
  • Tenir un "bon núvol".
  • Considerar la mobilitat, la concentració i el grau de dificultat.
  • Curiositat, iniciativa i autonomia.
  • Planificació docent prèvia.
  • El punt de partida sempre pedagògic.
  • Implantació gradual.
  • Senzillesa.
  • Interconnexió amb la resta d'aprententatges.
  • Activitats orientades a l'acció.

EXPERIENCIES D'UTILITZACIÓ DEL MÒBIL A L'AULA

https://www.youtube.com/watch?v=YGzqp5R8oFU

https://www.youtube.com/watch?v=MldsIiSMWVA

Després hem fet el Kahoot i hem fet la pràctica del vídeo.

Ens llegim el pròxim dia.👀💜

jueves, 16 de noviembre de 2017

10. UTILITZACIÓ EDUCATIVA DEL SO.

Hola a tots de nou!!👋

Hui ens ha tocat al meu grup i a mi, presentar el tema 10. "Utilització educativa del so. Els Podcast y la mùsica."
Ací vos deixe el powe que hem utilitzat en classe on expliquem el tema i on hi ha molts exemples de cada cosa.

https://prezi.com/p/rohxjgdcznwd/

Després hem fet el Kahoot y hem estant fet la pràctica del vídeo.

Ens llegim el pròxim dia.💜

martes, 14 de noviembre de 2017

9. LA COMPETENCIA DIGITAL

Què hi ha de nou amics? 👋🐇

Els companys ens han explicat la competència digital.

La nova societat segle XXi- redifinició processos-- educació-- canvi als processos d'aprenentatge i remodelació als processos d'enssnyament- aprenentatge-- constructivisme+ interaccionisme

AVANTATGES DE LES TIC A L'ÈMBIT EDUCATIU


  • facilita processos de comunicació, relació i potenciació del diàleg.
  • Interactivitat.
  • Construcció d'instruments per a la millora de processos d'educació.
  • Accés ober a la informació.
  • Superació de barreres espacio-temporals.
  • Democratització de l'aprenentatge.


INCONVENIENTS DE LES TIC A L'ÀMBIT


RECURSOS ECONÒMICS → Accés i recursos neccesaris per part de l'estudiants
                                                  ↘Necessitats d'una infraestructura administrativa especifica.
                                                  ↘ Cost de temps i diners per a l'adquisició d'equips.

RECURSOS DIDÀCTIS → Falta de formació i experiència educativa.
                                            → Necessitat de formació per a poder interaccionar en un entorn temàtic.
                                            ↘  Capacitat de treballar en grup.

PROBLEMES WEB →Drets d'autor, seguritat i autentificació.
                                    → Ample de banda.
                                     ↘ Distracció per la web.

NOUS TIPUS D'APRENENTATGES BASATS EN LES TIC

Aprenentatge lineal→Aprenentatge interactiu
Aprenentatge instructiu→Aprenentatge constructiu
Aprenentatge inductiu→ Aprenentatge deductiu
Aprenentatge indivivual → Aprenentatge col·laboratiu

HABILITATS DEL SEGLE XXI


Desenvolupament social i econòmic→ sistemes educatius oferixen noves habilitats i competències
                                                               ↙
Habilitats i competències del segle XXI→ Aquelles habilitats i competències necessaries perquè els joves siguen treballadors, efectius i ciutadans de la societat del coneixement del segle XXI.

Licéncia de YouTube estándar

Dimensions segons la OCDE
  • Informació
  • Comunicació 
  • Impacte ètic o social.

LES QUATRE C's: pensament crític, col·laboració, comunicació, creativitat e innovació.

APRENENTATGE PERMANENT


Com indica la Coissió de les Comunitats Europees: "És la cerca de coneixement "continu, voluntari i auto-motivat" per raons personals o professionals. Per tant, no només millora la inclusió social, la ciutadania actia i el desenvolupament personal, sinó també la auto-sensibilitat, així com la competitivitat i la ocupabilitat."

CONTEXTOS ESTABLERTS PER AL APRENENTATGE PERMANENT


  • Educació a casa
  • D'adults
  • Continua
  • Treball de coneixement
  • Entorns personals.

LA COMPETÈNCIA DIGITAL EN EL APRENENTATGE PERMANENT


És una competència clau de l'aprenentatge permanent, exigeix una bona comprensió i amplis coneiximents i persones capaces d'utilitzar eines per produir, presentar i comprendre la informació.


GENERACIÓ NET


Nova societat segle XXI→ estudiants amb flexibilitat i creativitat→ Competència digital eix del procés educatiu.

COMPETÈNCIA DIGITAL

Hi ha moltes definicions com:
  • "Uso confiado y crítico de los medios electrónicos para el trabajo, el ocio y la comunicación" (Ferrés,2004)

HABILITATS QUE ES DESENVOLUPEN EN EDUCACIÓ INFANTIL

  • Inlcusio, interculturalitat, constructivisme o qualitat i innovació.
  • Competències digitals i alfabetització tecnològica.
  • Aspectes motivacionals que fomenten la participació activa.
  • Formació permanent.
  • Compromís en la cura de l'organització en base als valors i normes.
  • Valorar elsentorns de treball col·laboratiu.
  • Adaptació metodològica.

ALFABETITZACIÓ DIGITAL

És la necessitat de realitzar o de dur a terme una alfabetització digital dels estudiants des de l'etapa d'infantil fins a la universitària, entenent-la com una educació en mitjans de comunicació que els permeta interpretar de manera analítica, crítica i reflexiva els continguts d'aquests.

DIMENSIONS DE L'ALFABETITZACIÓ DIGITAL

  • Socioestructural
  • Eines
  • Investigadora
  • Crítica
  • Plà de publicació
  • Recursos
  • Tecnologies incipients.

PER A SABER MÉS


MATEMATICS
PIXTON

Després hem fet el kahoot i el professor ens ha explicat la pràctica que hem de fer. Un vídeo de la inclusió.

Ens llegim el pròxim dia. 👀👋💜


jueves, 9 de noviembre de 2017

8. LA IMATGE FIXA EN L'ENSENYANÇA

Qué hi ha de nou amics?!!!🐰🐇

Els nostres companys ens han explicat el tema de la imatge fixa en l'ensenyança.

INTRODUCCIÓ


La imatge està molt present en el nostre dia a dia. És un bon recurs per al desenvolupament de l'activitat en les aules. Es pot utilitzar amb fins pedagògics.
És molt important l'alfabetització visual.

CANVIS QUE S'HAN PRODUÏT EN L'EDUCACIÓ GRÀCIES A LES TIC ON S'INCLOU LA IMATGE FIXA


La imatge fixa és una de les activitats més antigues de l'èsser humà. És un recurs que té una evolució constant i amb l'aparició de les TIC s'han donat moltes facilitats per a obtenir molts recursos gràfics.


L'ALFABETITZACIÓ VISUAL



L'alfabetització visual és la capacitat d'entendre i usar imatges, incloent l'habilitat de pensar, aprendre i expresar-se en termes d'imatges.
Les imatges més adequades per a permitit l'alfabetització visual dels xiquets i xiquetes són aquelles que contenen familiaritat, usabilitat, impacte i interpretació múltiple.

AVANTATGES:


  • Desenvolupar l'agudesa visual i la capacitat expressiva.
  • Promoure respostes diferents a la natural, dels gustos i de les preferències personals.
  • Desenvolupar criteris per a valorar una manifestació exterior.
  • Logra una meta-visió.
  • Desenvolupa una major intel·ligència visual
En conclusió desarrpññar ñes jaboñotats: Crítica, d'exploració i de reflexió.


STORYTELLING


És un terme novedós també conegut com narrativa digital. És una producció creada de forma digital amb la intenció de comparti-la o narrar-la.


AVANTATGES
  • Permet explorar noves formes expressives de manera creativa.
  • Existeixen moltes aplicacions i webs senzilles i gratuïtes
  • Ofereix molt médis expressius.
  • Es pot treballar amb imatges, vídeos, gravacions de veu, música..
  • Amplia les capacitats expressives del storytelling tradicional.


MURALS, FOTONOVEL·LES I PÒSTERS


Són recursos de la imatge fixa, però cada una d'elles té una funció diferent i unes característiques pròpies.


Els murals digitals són pòsters en els que poden incloure textos, imatges, vídeos, enllaços a pàgines web. 
Els beneficis són:
  • Introduir temes d'interès.
  • Crear activitats col·laboratives.
Els elements que els formen són:
  • Títol
  • Àrea editable
  • Gonts utilitzades
  • Autoria de l'obra
Els fotonovel·les són la unió d'imatges i textos relacionats amb cada una d'elles, ja siga a través de peu de foto, bocadillos o cartells explicatius. Els elements que el componen són la maqueta, les vinyetes i els bocadillos.
Els beneficis són:
  • Desenvolupar habilitats
  • Comprendre e interpretar representacions de la realitat
  • Intercanviar opinions sobre el que transmet l'autor
  • Revisar i reforçar els conceptes estudiats
  • Utilitzar un tipus d'aprenentatge creatiu i participatiu.

COM DISSENYAR, CRAR I PRESENTAR PÒSTERS, MURALS I FOTONOVEL·LES


PROCÉS DE DISSENY

  1. Planificació del treball repartiment i calendari.
  2. Búsqueda i sintesi de la informació.
  3. Disseny i publicació.
  4. Avaluació.


PROCÉS DE CREACIÓ

  1. Creació del guió, esborrany o sinopsi (seleccionem les idees que volem plasmar en l'esborrany, realitzem un esquema, redactem les idees centrals i correcció de l'ortografía i la gramàtica.)
  2. Muntatge
  3. Publicació (SlideShare, en un blog i també el podem imprimir)

PAPER DE LA FOTOGRAFIA


Les fotografies són el missatge principal que volem transmetre a l'hora de crear un póster, mural o fotonovel·la.
http://bit.ly/2jexn5m


APLICACIONS PER A CREAR P`STERS I MURALS DIGITALS



PER A CREAR PÓSTERS I MURALS DIGITALS MÉS ELABORATS

Glogster--- Permet gravar amb micròfon i webcam, gran varietat d'estils de disseny, els glogs són fàcils d'elaborar, es fomenta la creativitat.

Glogster edu s'ha fet per l'educació.

COM CREAR FOTONOVEL·LES PAS A PAS


Llenguatge:
  • Fotograma (Unitat bàsica)
  • Llenguatge verbal (En forma de cartells per a enllaçar la història)
  • Tamany i format (Trencar amb la monotonia.
 Recomanacions per a l'aula→ Evitar estereotips
                                             → Història creada per els alumnes
                                             → Treballar conjuntament

Per què hem de crear fotonovel·les? Perque solen emprar un llenguatge senzill i sòn fàcils de crear i disseyar. També podem introduïr-les en cualquier projecte i podem fomentar la motivació dels alumnes.

APLICACIÓ D'AQUESTOS RECURSOS A L'AULA


Pòsters: A l'aula d'infantil, podrien utilitzar els pòsters per a introduir les unitats didàctiques o les celegbracions especials.

Fotonovel·les: Poden ser recursos molt útils per a transmetre valors, contar històries o inclús crear les nostres pròpies.

Murals: Podrien utilitzar els murals digitals com a suport per a explicar unitats didàctiques, per a ensenyar als pares el que hem treballar a classe, o inclús fer murals col·laboratius amb ells.

Digital storytelling: També ens permet treballar continguts, normes, valors.. com ocorre en el storytelling tradicional.
    Licéncia de YouTube estándar.

PER A SABER MÉS


Si voleu saber com es fa una fotonovel·la, ací vos deixe un vídeo on ho explica molt bé.


Per a finalitzar, hem fet el Kahoot.

Ens llegim el pròxim dia. 👀💚