martes, 24 de octubre de 2017

4.INTERNET APLICAT A L'EDUCACI脫

Hola amics!!馃憢馃惏

Hui els nostres companys ens han explicat el tema d'Internet aplicat a l'educaci贸 on l'alumne 茅s el protagonista del seu aprenentatge.

Han introdu茂t el tema ensenyant-nos la web 2.0 i han seguit ambb la web 3.0 explicant-nos que la web ha anat patint una transformaci贸 facilitant aix铆 el treball de mestres i alumnes, entre moltres altres coses.
Ens han posat un v铆deo on podem veure l'evolucion de la web.

Avantatges d'usar els webquests, blogs i wikis en l'aula.

Alguns avantatges d'usar estes plataformes en les aules s贸n que els alumnes i els professors s贸n creadors i difusors de la informaci贸, s贸n bons medis per a crear continguts especialitzats, permeten publicar de manera senzilla, podem usar-los per a treballar projectes en l'aula, fomenten l'expressi贸 i comprensi贸 escrites, potencien les habilitats comunicatives i la dimensi贸 social d'Internet, entre altres..

Desavantatges d'usar els webquests, blogs i wikis en l'aula.

Requereix una adequada preparaci贸 t猫cnica en l'煤s de la web, han d'estar be dissenyades per a complir la seua funci贸 did脿ctica, els materials educatius poden desviar-se dels objectius de classe, aquests intruments per si soles no promoven el aprenentatge significatiu.

WEBQUEST

脡s un tipus d'activitat guiada que ha de fer el alumne basant-se en recursos d'Internet. Es centra en la utilitzaci贸 del 霉s d'eixa informaci贸 m茅s que en la seua recerca i fa que el paper del mestre siga de mediador i el pes fonamental del aprenentatge recau en l'alumne (TREBALL CONSTRUCTIVISTA).

Caracter铆stiques:
  • 脡s una estrategia did脿ctica per a integrar en el curr铆culum els recursos que ofereix Internet.
  • 脡s necessari fer intercanvis de informaci贸 per a millorar el treball.
  • La qualitat del treball final depen del treball cooperatiu i de la colaboraci贸.
  • La tasca 茅s una part molt important d'una Webquest perqu猫 marca tot el proc茅s de treball.  
Hi ha cinc tipus de Webquest: Miniquest, Bloquest, Tubequest, Earthquest, Geoquest Mapquest.

Per a crear, dissenyar i publicar una Webquest podem utilitzar eines o aplicacions que es troben a Internet ifaciliten la tasca de crear una Webquest. (EDUTIC)

Per qu猫 la Webquest com a proposta de treball? 

  • Plantejar tasques que es troben a la xarxa i al mateix temps, els alumnes saben on trobar les solucions, fomentant les compet猫ncies inform脿tiques del alumnes.
  • Procpiciant que els alumnes aprenguen a analtizar, sinteetizar i comparar la informaci贸.
  • Planteja un treball en grup en el que a cada component se li asigna una tasca diferents.

LA CA脟A DEL TRESOR.

茅s un tipus d'activitat amb una estrutura molt be definida, en la que l'alumne utilitza internet per a buscar i contestar a les preguntes plantejades. A m茅s, es proporciona una llista de direccions webs on l'alumnat ha de buscar informaci贸 per a resoldre les preguntes.
  • INTRODUCCI脫
  • PREGUNTES
  • RESCURSOS
  • LA GRAN PREGUNTA

ELS BLOGS

Podriem dir que el blog es un format de publicaci贸 en l铆nia amb un espai personal de escriptura amb recursos informatius i interactius en el que una persona o un grup de persones introdueixen noticies, opinions, articles o reflexions.
No hi ha que ser un gran experte per a crear i administrar un blog, cada autor publica en ell el que vol dir i els seus continguts s贸n totalment variats (els blog d'educaci贸 s'anomenen EDUBLOGS), s贸n interactius i tenen un paper molt important en la nostra societat.

Estructura dels blogs.

En esta part, la nostra companya va accedir a un blog d'educaci贸 i nos va ser explicant cada part que compon el blog. Jo no ho vaig a explicar ac铆 perqu猫 ja ha sigut explicat en publicacions anteriors. Aquest es el blog que ha utilitzat http://blog.tiching.com/


Disseny, creaci贸 i publicaci贸 de blogs.

Hi ha principalment dos recursos, encara que hui en dia, hi ha molta varietat:
  • El primer d'ells tracta de sistemes remots, per a principiants (Blogger o Tumblr)
  • Altra opci贸 per a crear un blog serien els sistemes que estan pensats per aquells que ja tenen relaci贸 al m贸n de la inform脿tica (Wordpress)

LAS WIKIS

脡s un tipus de web que es desenvolupa de forma col·laborativa per un grup d'usuaris i que 茅s f谩cilment editat per qualsevol (Wikipedia)
Qualsevol persona pot veure i/o modificar la informaci贸 del document, es pot recuperar el text escrit per alg煤 que l'haja borrat.

Per qu猫 Wiki com una proposta de treball?

Amb aquesta web ens permet accedir a una gran cantitat de informacio i aportar m茅s, deguem tindre en compter amb la informaci贸 que apareix en els wikis.
Eduwiki, sistema wiki utilitzat en el cam de l'educaci贸

Metodolog铆a Wiki.  

  • Compartir els documents de treball iacceptar els canvis. 
  • Incentivar la participaci贸 dels companys de grup i aportar millores al treball
  • Favoreix la comunicaci贸 entre els alumnes, professors, families i altres centres educatius.
  • Es realitza tasques adaptades al nivell educatiu dels alumnes.

 PER A SABER M脡S

Ac铆 vos deixe un exemple de Webquest https://sites.google.com/site/titalagotita/

Ens llegim el pr貌xim dia.馃憖馃挋 

No hay comentarios:

Publicar un comentario